You are currently viewing Forær konfirmanden kunst i stedet for penge

Forær konfirmanden kunst i stedet for penge

De fleste konfirmander ønsker sig penge i gave. Det er dog ofte en lidt kedelig gave, selvom konfirmanden sikkert er af en anden overbevisning. I stedet bør du overveje at give hende et unikt kunstværk, som kan blive mere værd med tiden. På den måde lærer konfirmanden også noget om økonomi og investering.

Kunst varer hele livet

Kunst kan måske virke som en usædvanlig konfirmationsgave til hende, men ikke desto mindre er det en god gave. Først og fremmest er det en gave, som kan følge konfirmanden gennem hele livet og minde hende om tiden som konfirmand. Kunstværker kan have en stor personlig og følelsesmæssig betydning, men det er ikke alt.

De kan nemlig også være en god investering i fremtiden. Kunstværker fås i mange former og størrelser – fra malerier og skulpturer til fotografier og digital kunst. Der er også et bredt udvalg af priser, så du kan altid finde noget, der passer til dit budget. Når du vælger et kunstværk som gave til en konfirmand, er der flere ting, du bør overveje.

En gave, der lærer konfirmanden om investering

Et kunstværk er desuden en god mulighed for at lære konfirmanden om økonomi og investering. Hvis du køber det rigtige kunstværk – eksempelvis fra en upcoming kunstner – kan det vise sig at være en værdifuld investering. Det behøver ikke at koste en formue, men det kan vise sig at blive mange penge værd i fremtiden.

Samtidig får du mulighed for at forklare konfirmanden, hvordan markedet for kunst fungerer, og hvordan man kan vurdere kunstværkers værdi over tid. På den måde kan du hjælpe konfirmanden med at udvikle en forståelse for investering, hvilket kan komme hende til gode i fremtiden, når hun bliver ældre og skal flytte hjemmefra.

Du behøver dog ikke nødvendigvis at vælge et kunstværk, som bliver mange penge værd i fremtiden. Du kan også bare vælge en plakat, der markerer, at hun er blevet konfirmand. Du kan se eksempler på denne type plakater ved at klikke her, hvis du mangler inspiration til konfirmationsgaven. I sidste ende handler det om at vælge noget personligt.